woensdag 16 januari 2013

64. COLUMN WAPENBELEID VS: The only thing that stops a bad guy with a gun is a good guy with a gun (Morgan vs. Jones)

(zie ook columns 21 en 55)

 

ONDERWERPEN: PIERS MORGAN VS. ALEX JONES - WAPENBELEID VS

 

Spectaculaire televisie had dat opgeleverd

De Britse CNN-presentator en grote tegenstander van het wapenbeleid van de Verenigde Staten Piers Morgan trok na het schietdrama in Newtown fel van leer tegen aanhangers van het populaire standpunt van de National Rifle Organisation (RFA): “The only thing that stops a bad guy with a gun, is a good guy with a gun." Afgelopen week ging hij in zijn Tonight-show in debat met de bekende Amerikaanse radiopresentator en wapenactivist Alex Jones.
Heethoofd Jones reageerde op een manier dat ik, als groot tegenstander van wapens nota bene, het stiekem een beetje jammer vond dat de beste man ongewapend het debat was ingegaan. Zou Jones op het laatst toch hebben besloten om zijn pistool niet in het dashboardkastje van zijn auto achter te laten maar mee te nemen dan had Piers Morgan naar alle waarschijnlijkheid geen tijd meer voor een schietgebedje gehad alvorens door Jones met zijn Glock-17 gun van zijn stoel te worden geblazen.
Spectaculaire televisie had dat opgeleverd, zelfs voor Amerikaanse begrippen. Het zou Morgan de status van martelaar hebben opgeleverd:
de man wiens dood het begin van het einde van het liberale wapenbeleid in de VS betekende en leidde tot het opheffen van de RFA.

Er lopen teveel domme Amerikanen rond

Helaas (?) gebeurde dit niet en bleef het allemaal beperkt tot een zeer agressieve en opgewonden tirade van de uitermate kinderachtige Jones waarbij zijn vrouw zich ongetwijfeld bezorgd zal hebben afgevraagd of zijn hart het niet zou begeven. Of wellicht hoopte ze juist dat hij erin bleef. Kijkend naar het explosieve karakter van haar man kan ik mij zo indenken dat zij er thuis regelmatig van langs krijgt, bijvoorbeeld als het eten niet op tijd klaar staat. Ik mag in elk geval hopen dat ze luisteren en communiceren niet onder de sterkste kanten van haar echtgenoot rekent.
Had Jones live op televisie Morgan doodgeschoten dan zou dat overigens niets hebben veranderd aan het Amerikaanse wapenbeleid, de RFA of wat dan ook. Er lopen teveel domme Amerikanen a la Alex Jones rond die zo’n incident alleen maar zouden aangrijpen om het belang van bewapening opnieuw te benadrukken. “Want als Morgan ook gewapend zou zijn geweest, had hij zich tenslotte kunnen verdedigen
, zou hun oliedomme redenering dan ongeveer geklonken hebben.

Those were the days

Het type Alex Jones vind ik eng. Zonder hem persoonlijk te kennen, zie ik al voor me met wat voor soort man we te maken hebben. Zo’n type dat zijn zoon voor zijn achtste vierjaardag zijn eerste wapen cadeau doet “omdat het tijd wordt dat je een echte man gaat worden.” Het type met overgrootouders die in de goede oude tijd er regelmatig op uit trokken in hun witte lakens met bijpassende puntmutsjes om te zien of er nog ergens verdwaalde “niggers” rondliepen die ze konden opknopen zonder ermee in de problemen te geraken. “Those were the days!”
Het is al eng genoeg dat er in de Verenigde Staten
veel meer mensen van het type Alex Jones zijn. Wat het echter pas echt beangstigend maakt, is dat deze mensen over de meest geavanceerde wapens (kunnen) beschikken. Jones staat bekend als iemand uit de zogenaamde libertarische en paleoconservatieve hoek, wat zoveel wil zeggen dat hij alles en iedereen wantrouwt en de overheid in het bijzonder. Daarbij is hij ook nog een aanhanger van diverse complottheorieën, waaronder die rondom de aanslagen op 9/11 waar uiteraard de Amerikaanse overheid achter zou zitten. Nou heb ik eerlijk gezegd ook niet zo’n hoge pet op van de Amerikaanse overheid, maar als zij het brein blijkt te zijn achter deze aanslagen en ze bijvoorbeeld ook de maanlanding van de Apollo 11 in 1969 heeft geënsceneerd dan maak ik een hele diepe buiging voor haar.

Een dodelijke combinatie

Michael Moore had helemaal gelijk in zijn documentaire “Bowling for Columbine” (2002): boezem je burgers angst in voor alles wat vreemd en afwijkend is, geef ze daarbij de mogelijkheid om vrijuit wapens te kopen en het vormt een dodelijke combinatie. Het enige wat je ermee wint, is een stevige eerste plaats op de lijst van landen met jaarlijks de meeste dodelijke slachtoffers door vuurwapens. De bekende slogan van de RFA vraagt om een subtiele toevoeging: “Guns don’t kill people, people kill people… and specially scared people (with guns). "

Tonko

Wil je reageren op deze column? Ik hoor graag jouw mening!
Klik onderaan dit blog op "(Geen) opmerkingen" en plaats je reactie.


Afbeelding: Tonko


 

"Debat" tussen Piers Morgan en Alex Jones over wapenbeleid VS (bron: Youtube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten